tirsdag, september 07, 2010

Blegnende Hortensia
Der er flyttet en ny hortensia ind. Det vil sige - endnu en; der er snart tale om et hortensia-bofællesskab.

Sagen er den at jeg hele tiden "produktudvikler" på det store blå staudebed. Der er stadig for mange forskellige stauder i, men jeg afprøver forskellige stauder for deres slagkraftighed. Indtil videre er de absolutte vindere: Tidselkugle, stormhat, prydgræs 'Transparent', tre sorter store storkenæb, samt sibirisk iris.

I dette urolige hav af kæmper har det vist sig at store blå hortensiaer har en god indflydelse. Den største succes er en 'Endless Summer', som på to år er blevet enorm og smuk. Den har desuden blomster i mængder, fra den begynder at blomstre i forsommeren og ind i frosten. Derfor plantede jeg én til midt i bedet i forsommeren, og idag endnu én nærmest huset. Så burde der blive tre "ankre" i bedet, og jeg håber virkelig at de to nyplantede bliver lige så store som den førstefødte.

En ting jeg holder meget af ved hortensiaer - særligt de blå - er deres måde at komme ind i efteråret på. Deres blomsterhoveder blegner på den utroligste måde. De bliver sarte og udvaskede som de smukkeste akvareller...

Ingen kommentarer:

 
Site Meter