onsdag, august 19, 2009

Når Haven Efterlades...

Når haven overlades til sig selv og andre indbyggere, sker der mange ting. For eksempel æder sneglene squashplanterne, kållarver æder kålplanterne, og stikkelsbærdyr æder alt løv på stikkelsbærbusken. En hortensieplante i en krukke er visnedøden nær, og pærerne falder af på nær én. Filippa-æblerne bliver næsten alle ormstukne. At der er sindssyge mængder af jakobsstigefrø lige klar til at flytte ud i verden! Sådan er der så meget.

Når man kommer tilbage, ser man mange ting. For eksempel at hindbær er godt nok, men de overtager køkkenhaven og må ud. At boysenbær aldrig bærer noget, så den må flytte på landet med hindbærrene. At rosenbedet egentlig kunne trænge til en pæonforstærkning, og at den lyserøde pæon i urtegården er blevet for stor og må flytte sammen med dem. At det espalierede blommetræ som altid ligner møg og bærer én blomme - ud!

Buksbombuskene skal klippes til firkantede "bænke"; det glæder jeg mig til. Næste år vil jeg købe et alu-plantebord, og så vil jeg så 10 forskellige slags græskar og sælge dem på markeder...

Ingen kommentarer:

 
Site Meter