mandag, maj 09, 2011

Well-Rotted Horse Manure

Jeg kan godt forstå at champignonavlerne kalder deres jordprodukt for Champost. Hestegødning lyder ikke så pænt! men det er jo hvad det er - komposteret og varmebehandlet, javist, men hestegødning er hvad det er.

Jeg har lige selv hentet to læs henne ved det nærmeste stutteri. Hestegødning fra den gamle bunke. Uden strå - de bruger tørvemuld som strøelse. Det er lidt imod bedre vidende at jeg bruger det. Jeg kan godt lide tanken om at mine planter får noget rægtig dæjlig naturgødning; jeg henter det selv; det er naturens kredsløb; det lugter naturligt - og alt det dér. Men. Jeg ved også godt at min hestekompost ikke er varmebehandlet. Andet end dét hesten har varmet den, og dét der er foregået i den store bunke. Så når jeg nu har lagt et dejligt lag hestemøg ud i mit store staudebed, har jeg også potentielt lagt et dejligt lag ukrudtsfrø ud i mit staudebed!

well rotted horse manure - som de siger i England - det er et tveægget sværd. Nu sidder jeg derfor og overvejer om jeg med lynets hast skulle skaffe noget flis og få dækket bedet til.


Spar på gyngerne og betal ved karrussellerne...

1 kommentar:

Anonym sagde ...

pretty good post. I lawful stumbled upon your blog and wanted to command that I get really enjoyed reading your blog posts. Any condition I’ ll be subscribing to your maintain and I hope you despatch again soon Wedding Dresses 2011 .

 
Site Meter