mandag, maj 30, 2011

Sæt og Match!Jeg har et par træpæoner i forhaven. Forsøgsvist. På prøve. For at se om jeg kunne li' dem, og de kunne li' mig.

Det er en meget lovende kombination indtil videre. I år var der tre store knopper på den hvide 'Godaishu', og en enkelt på 'Fuji-musume'. Det tog en hel uge for 'Godaishu' at springe ud, blomsterne blev på størrelse med desserttallerkener, og jeg var ude at kikke flere gange om dagen. Så er der noget ved at ha' have.

En nat blev de tre fantasiblomster plukket. Sgu'. Hvor var der tomt bagefter. Nu er 'Fuji-musume' sprunget ud, og det - er så ikke 'Fuji-musume'. 'Fuji-musume er dybt mørkerød. Denne her har en drømmelignende lilla-magenta farve og store mørke pletter. Enorm blomst. Meget smuk.

Det er nogle fantastiske buske. Og jeg synes at det er fedt at ha' noget usædvanligt ude ved vejen - blomsterplukning eller ej. Ikke så meget for at prale, men for at vise folk: Se hvad man kan plante i sin have. Det betyder nu at mer' vil ha' mer. Jeg har en ledig plads henne ved siden af en japansk løn (Acer palmatum atropurpureum), og det er da oplagt - er det ikke? - at plante en 'Hatsugarasu' ved siden af den blodrøde løn...

2 kommentarer:

Madam Bæk sagde ...

Træpæonerne vil jeg heller ikke undvære, og jeg vil også have flere :-)

Ha' en dejlig dag.

sil sagde ...

I lige måde - en god havedag til dig!

 
Site Meter