mandag, marts 14, 2011

Dorothealiljer (2011)


Jovist. Vintergækker er fine. Det er de. Jovistja. Men i mit hjerte blomstrer på denne tid af året kun dorothealiljer (Leucojum vernum L.). Vernum betyder vår, og leucojum betyder hvid viol, og L. betyder at mester Linnaeus selv har navngivet den. Jeg har snuppet et foto af en af de grøntippede, for jeg har to slags - de grøntippede og de gultippede. De står i små flokke udenfor soveværelsevinduet. Ved I hvad? Så orker man godt at stå op. Bare for at trippe hen og trække gardinet fra - for at se ud på skønhederne.

5 kommentarer:

Birgitte Sværke Pedersen sagde ...

Bestemt. Dorthealilje er den smukkeste af dem alle!

/Birgitte

Vivik sagde ...

Kan kun give dig ret :-)

De står også på min ønskeseddel. Jeg har ikke voldsomt mange løgplanter i min have endnu, men har planer om, at det skal være året haveprojekt for mig, at få sat rigtig mange løg i efteråret :-)

Hilsen Vivik

Fru Friis sagde ...

Vintergækker og erantis har jeg ikke mange af, det bliver altid de størrer løgvækster der ryger i kurven, men måske der snart skal laves om på det... :o)

sil sagde ...

Dorothealiljer er lidt dyre at anskaffe i større tal, men mine deler sig faktisk så hurtigt at jeg hvert år kan dele alle klumperne op. Dengang vi flyttede ind, samlede jeg de få der stod hist og her i haven og samlede dem i ét bed - og det er virkelig noget der vasker sig. Så er der lidt mere gennemslagskraft :).

Birgitte - der er en klokke der slår i mit baghoved om dorothealiljer og den hellige Birgitta. Er der mange dorothealiljer i Vadstena? Eller er det kransliljer?

ina sagde ...

De er skønne, hvad enten de kaldes Dorothealiljer eller Dorthealiljer. Jeg har et gammelt havebrugsleksikon fra 1912, hvor de kaldes Dorothealiljer, men det bruges vist lidt i flæng.
Jeg deler også mine, og får flere år for år.

Hilsen Ina

 
Site Meter