fredag, marts 05, 2010

GalanthomaniHvert forår rammes jeg af vintergækkeinteresse. Jeg har tre slags i haven. Enkelte og dobbelte vintergækker (Galanthus nivalis med de smalle grå blade) og enkelte vintergækker med brede mørkegrønne blade (Galanthus elwesii). Jeg kunne godt tænke mig at have mange forskellige, så man kunne ligge på knæ derude og kikke på hver enkelt - på de gule, de trompetformede, de pjuskede, de storblomstrede, dem med meget grønt eller næsten intet. Som jeg vist også skrev sidste år: Jeg tør bare ikke. Måske koster det 100 kroner for bare en enkelt - og de skal importeres - og tænk hvis den ikke kom året efter?
På den anden side: Hvis jeg en dag så at der var en gul vintergæk til salg i nærheden, så ville jeg helt sikkert købe den!
Og på den tredie side: Hvis ønsker og drømme går i opfyldelse, så har man ikke mere det ønske og den drøm... hvert forår, ved vintergæktid.
Fotos: Den smukt formede "Ding Dong" og den berømte gule dobbelte "Lady Elphinstone".

2 kommentarer:

Vild med have sagde ...

Jeg har det lidt som dig. En kort overgang om foråret er jeg meget interesseret i vintergækker. Jeg har været ude at undersøge dem og også fundet 3 slags. Så pludselig glemmer jeg dem igen fordi jeg bliver optaget af alt muligt andet.
Merete

Silversearcher sagde ...

Ja, de har deres tid hvor de betyder alt - og så bliver de pludselig overhalet af alt det andet. :)
Havehilsner
Eva

 
Site Meter