fredag, august 24, 2007

Ukendt Sedum med Grønne Blomster og Dejlig Duft

Der står en rigtig pæn Sedum i haven. Den har tætte, kuplede, lysegrønne blomster der dufter dejligt. Den kommer af at jeg har taget en stikling fra en vejkant, så måske er den vild og måske er den fra haven bag hækken. Men hvad i alverden er det for en art eller sort? Jeg har prøvet søgninger af alle slags - i bøger og på net - men uden held. Foto følger.

Hvor Svært Kan Det Være?


I foråret plantede jeg nogle fine mørke hhv. plettede Helleborus i haven. Kort tid efter var der nogle store platfodede hundepoter der havde trampet hen over dem. I ærgrelse - og mens jeg alligevel beskar roserne - stak jeg nogle lange rosenpinde ned omkring Helleborus'erne for at beskytte dem.

Det har været en våd sommer: Rosenpindene har slået rod!

Faktisk tror jeg at stiklingerne er af "Blanc de Vibert", den sjældne hvide Portland-rose. Nu står de på egen rod, så jeg ved ikke hvor livskraftige de er, og jeg ved heller ikke hvad jeg skal gøre med dem - men indtil videre står de dér. Hvor svært kan det være at lave rosenstiklinger?

Jeg har forresten stort set aldrig set 'Blanc de Vibert' blomstre; den trives OK og er ret sund og svampefri her hvor den står, men der er altid ballade med blomsterne. For varmt, for vådt, for tørt - 'Blancherne' er nogle dydige franske damer. Måske når de bliver ældre?

mandag, august 20, 2007

Prydløg med Pæne Blade




Enhver der har allium i haven kender deres rent ud rædderlige blade. Yk. Nu har man hørt det med: Denne allium, 'Ivory Queen' (set på Damholmgaard.dk) er ganske lille, men meget køn og med pæne blade.


Guirlande d'Amour













Jeg så en rigtig køn klatre/buskrose (en moschata-rose) på Garden Living Fair her i weekenden.


 
Site Meter