torsdag, oktober 20, 2005

'Susan Renaissance'

Jeg har just plantet tre roser 'Susan Renaissance' i gårdhaven, fra "Æblehaven" i Stubbekøbing. De så fine ud, og jeg glæder mig til at se dem næste år. Det er faktisk de første moderne roser jeg har købt. Roser med efternavnet "Renaissance" er fra Poulsen Roser - men det virker ærlig talt som om Susan er blevet en Askepot, forstået på den måde at den ikke kan ses på deres hjemmeside, og i det hele taget ikke kan findes mere end cirka 5 steder på internettet.

Jeg synes ellers at den virker som et lovende bekendtskab. Beskrivelsen af rosen (de steder man kan finde den!) er "creamy white quartered blooms" og "very fragrant". Netop "quartered" (firdelte?) er en form jeg elsker over alle andre blomsterformer på roser. Jeg skyer den vaseformede moderne rose - nej, lad mig beholde den gode gamle flade og velduftende.

Nu er de ihvertfald plantet sammen med nogle hvide Jacques Cartier, og så må vi se om de er for ens eller for forskellige sammen, og om de overhovedet vil trives der.

Bundbeplantningen er Geranium renardii, hvis diskrete og lækre, filtede blade er et fint bagtæppe for roser. Roligt skal det være.

Ingen kommentarer:

 
Site Meter