torsdag, september 01, 2005

Det Vildeste Bed (Måske)

Jeg har et større bed under konstruktion. Det står skygget, men sydvendt mellem hus og plankeværk. Rygraden er tænkt at være 5-6 grupper storkonval (Polygonatum). Imellem dem plantes hvid Digitalis (jeg har kun 2 stk, resten af produktionen blev ædt af snegle, of course) og Lilium martagon var. cattaniae, som er en sortrød variant af kranslilje. I forgrunden tre grupper af Geranium phaeum (sortrøde) og forskellige akelejer, fortrinsvis i hvide eller dunkelrøde/purpur. Jeg har også dyrket Aquilegia viridiflora, en grøn-brun akeleje, fra frø, så den kommer til at blomstre i bedet næste år.

Om farverne kommer til at matche hinanden, det er svært at forudsige. Jeg forudsiger til gengæld at jeg kommer til at flytte meget rundt, for det gør man altid.

I bedet står der nu et ret stort antal krokus 'Snowbunting', men jeg overvejede at komme lidt nye løg i her til efteråret. Løg-udbudet er altid pokkers fristende. Jeg havde kik på en brun-grøn iris-slægtning (Hermadactylus tuberosus), men den skal have kalkrig jord og nærmest bages i sommerperioden - og det går bestemt ikke i dette bed. Den er ellers ret speciel, og det er vi jo nogle der ikke kan modstå, overhovedet.

Jeg har købt 30 vibeæg til at plante under sommerfuglebusken ('Black Knight'), de skal vistnok købes og plantes med det samme for ikke at tørre ud og dø. Så det skal jeg have gjort idag.

Det sjoveste ved at ha' have er nu sommetider bare at gå og planlægge.

Ingen kommentarer:

 
Site Meter