mandag, januar 10, 2005

Sic Transit Gloria Malus

Det er ikke saa fedt at faa et juletræ forærende til Helligtrekonger. Julen er overstaaet, og desiden er 16 meter grantræ maaske lidt for stor en gave?

Spøg til side - stormen er godt overstaaet, og der skete ikke menneskelig eller nævneværdig materiel skade, da naboens kæmpegran knak og sprang over hegnet i mørket. Der var ellers mange muligheder for at ramme huse og elledninger, men den lagde sig heldigt.

Men trods det, saa er det for have-elskeren alligevel trist at vide, at dér på plænen, under en stor vægt af gran, er der et gammelt og værdigt lille æbletræ, af den slags hvor man kan henfalde i beundring over barken og de knortede grene. Der er nu maaske en fjerdedel tilbage af æbletræet, og rødderne har faaet et ordentligt chok, saa vi maa vente og se om det overlever. Og maaske er det ogsaa saa afpillet at vi maa fjerne det - og skal der saa staa endnu et æbletræ der hvor det stod, eller skal vi begrænse skovtendensen lidt?

For at det ikke skal være løgn, så stod Maries lille 'Rød Ingrid Marie' ogsaa i epicenteret. Forbavsende nok mistede det kun en gren, saa med en klat podevoks fra den gode genbo og en kraftig støttepind kan det blive et pænt træ alligevel - hvis det vil leve.

Flere skader: Trekvart strømafbrydelse i 10 timer grundet et andet knækket grantræ overfor. Et yngre grantræ her i haven er blevet pilskævt og staar til fældning.

Jeg syntes ellers lige at antallet af projekter i haven var under kontrol!

Ingen kommentarer:

 
Site Meter