fredag, marts 07, 2014

"Sweet pea" eller 'Golden Sweet' pea?

Jeg har også lyst til en krukke med en ært eller bønne. 'Blauwschokker' er jo den klassiske dramatiske purpurært, men jeg har fundet en anden en der er ganske speciel. Det er en gulgrøn mange-tout-ært, der har mauve blomster, lidt ligesom Lathyrus 'Matucana'. Navn: 'Golden Sweet'. 

Eneste overvejelse er at den i givet fald skal bære et skilt hvor der står "Det er DENNE HER der er spiselig." Så at vi ikke begynder at spise en lathyrus der står i en anden krukke...






Fingerbøller

Åh nej.
Der er en dille på vej. 
Jeg kan mærke det. 
Det begyndte med den dér nye Digitalis med de filtede blade - "Silver Cub".
Og nu er jeg kommet til at kikke på Thompson-Morgans hjemmeside (bless their souls, jeg havde ellers droppet dem, fordi der var ringe spireevne i deres frø), og nu får jeg lyst til at så fem forskellige slags. 

Begyndende med denne her, som vil passe vidunderligt ind i Det Blå Bed - Digitalis purpurea 'Dalmation Purple'. 

Ny Fingerbøl?

Jeg har købt en hel del frø allerede. Men et hurtigt kik i "Haven" har afsløret endnu én at overveje - en ny fingerbøl (Digitalis purpurea ssp. heywoodii 'Silver Cub'). Den er hvid og forgrenet og har gråfiltede blade. Rigtig fin og lidt vild i looket. 100 frø, anyone?


Tilbage til haven

Hej! Har I savnet mig? Nej, vel? Nå, men jeg savnede pludselig min lille havejournal her på nettet. Sidste år gik der simpelthen (nyt) arbejde i det hele. Jeg var da lidt i haven, men det var altså rigtig lidt. Jeg håber at det bliver bedre i år. Haven savner mig når jeg ikke er der; og jeg savner den. Det hele begynder at flyde lidt, ukrudt kryber ind, hasselbuske skyder op, kanter begynder at frynse, bede begynder at gå lidt i frø... Haver skal passes.
 
Site Meter